7 veel gemaakte fouten op Instagram

8 apr, 2019

Als bedrijf ontkom je er niet meer aan om Instagram te gebruiken. Maar hoe haal je er nu er echt iets uit? Dat is voor veel ondernemers nog lastig. Misschien maak jij ook wel één of meerdere van deze zeven veel gemaakte fouten. Dit lijstje is ook erg handig als jij nog gaat starten met jouw Instagram account.

1. TE VEEL OF TE WEINIG POSTEN

Instagram is een social media kanaal wat je bij moet proberen te houden om zo goed mogelijk te scoren in het algoritme. Te veel posten, oftewel meerdere foto’s op een dag plaatsen, is iets waar jouw volgers niet op zitten te wachten. Eén foto per dag plaatsen is voldoende op Instagram. Te weinig posten is overigens erg schadelijk voor het algoritme en je gaat zien dat het bereik van je foto’s daalt als je bijvoorbeeld maar 1x per week post.

 

2. NIET RELEVANTE FOTO’S PLAATSEN

Laat je bedrijf zien op Instagram en zorg ervoor dat iedere foto relevant is. Je volgers willen graag een idee hebben wat ze van je kunnen verwachten en dat is lastig als je veel verschillende dingen door elkaar post. Wil je dingen delen die niet relevant zijn voor jouw bedrijf deel ze dan op je privé account.

 

3. TE WEINIG HASHTAGS

Hashtags is dé manier om jouw foto onder de aandacht te brengen bij niet volgers. Gebruik je te weinig hashtags dan is dit echt een gemiste kans! Let er wel op dat de hashtags die je gebruikt relevant zijn voor jouw foto en bedrijf!

 

4. TE VEEL FILTERS

Ooit was Instagram een app die bekend stond om de filters, maar gebruik je te veel filters dan haalt dit de authenticiteit van de foto weg. Ja natuurlijk, een filter gebruiken mag, maar let er een beetje mee op!

 

5. FOTO’S VAN SLECHTE KWALITEIT

De foto’s die je plaatst vormen jouw etalage en visitekaartje van jouw bedrijf. Zijn de foto’s van slechte kwaliteit, dan maak je hiermee geen goede reclame. Immers zijn de producten en/of diensten dan ook van slechte kwaliteit?

 

6. STOCKFOTO’S GEBRUIKEN

Dit is het gebruik van de gratis foto’s die je op verschillende sites op internet kunt vinden. Maar ja, deze kan iedereen vinden en dus komen dezelfde foto’s dan vaak voorbij. En nee, dit vinden jouw volgers niet aantrekkelijk.

 

7. DEZELFDE FOTO INCLUSIEF # OP FACEBOOK PLAATSEN

De foto’s die je plaatst op Instagram kun je direct doorplaatsen op Facebook. Handig zul je denken, maar besef je goed dat alle hashtags dan ook mee geplaatst worden op Facebook en dit ziet er niet mooi uit. Wil je toch dezelfde foto op deze twee social media kanalen plaatsen, zorg er dan voor dat je op Facebook je post bewerkt en de hashtags verwijdert.

Wil je meer weten over Instagram? Bekijk dan ons aanbod van Instagram trainingen.


Lees meer over Instagram