De Cirkle app of een influencerbureau inschakelen?

20 mrt, 2019

‘De tijd dat geld verdienen aan Instagram alleen was weggelegd voor influencers is voorbij. Ook zonder tienduizenden volgers kun je nu cashen met je zelfgemaakte kiekjes.’ Tenminste dat is wat de app Cirkle beloofd. Je snapt natuurlijk wel dat wij er als de kippen bij waren om dit te testen!

 

Het idee achter Cirkle? 

Laten we eerst even uitleggen wat de app doet: ‘De applicatie biedt bedrijven – bijvoorbeeld restaurants – een nieuwe manier van marketing. Wanneer jij als gast een foto met de Cirkle app maakt en deze deelt op je Instagram account, dan spaar je een bedrag. Dit is de korting die jij krijgt wanneer je gaat afrekenen.

 

Hoe werkt de app Cirkle voor bedrijven? 

Nicolette van Dam legt in een video uit hoe dat de app Cirkle voor bedrijven werkt.

Wij hebben de app Cirkle getest als consument

De app werkt gemakkelijk. Nadat je de app gedownload hebt, koppel je deze aan een Instagram account.

Stap 1: Vervolgens moet je de voorwaarden accepteren.

 

Stap 2: Na acceptatie van de voorwaarden heb jij je eigen Cirkle account en zie je de gemiddelde korting die je kan verdienen per post op het basis van het aantal likes en comments.

Stap 3: Daarna kun je echt aan de slag door een foto te plaatsen en het bedrijf waar dat je bent te taggen.

Stap 4: Je start met een saldo van €0,- euro.

 

Stap 5: Het bericht wordt geplaatst op je Instagram account.

Stap 6: En na het krijgen van likes en comments stijgt je saldo (en dus de korting).

DE VOORDELEN VAN DE CIRKLE APP VOOR BEDRIJVEN:

 • De app is makkelijk in gebruik, dus gasten zullen de Cirkle app relatief snel gebruiken
 • Instagram gebruikers hebben over het algemeen veel volgers uit de omgeving, dus vooral voor lokale ondernemers is deze app erg geschikt
 • Je hoeft als bedrijf niet veel te doen voor een extra reclame boost (bijv. geen eigen content te maken)
 • Je krijgt verschillende authentieke content van je verschillende volgers 
 • Post zullen minder commercieel overkomen, omdat niet jij als bedrijf een bericht plaatst, maar een ambassadeur (denken ze). Uit onderzoek blijkt dat meer dan 83% van de consument eigen social media vrienden meer vertrouwen dan bedrijven (aldus Cirkle)
 • Klanten die hun korting niet gelijk hebben opgemaakt zullen op een ander tijdstip waarschijnlijk nog eens terugkomen
 • Je krijgt blije klanten, want posten over leuke dingen doen klanten vaak toch wel en nu krijgen ze ook nu nog korting ook!
 • Als bedrijf heb je relatief weinig kosten wanneer je gebruik maakt van de app, je betaald op basis van no cure no pay

DE NADELEN VAN DE CIRCLE APP VOOR BEDRIJVEN:

 • Als fanatieke Instrammers willen we niet elke keer laten zien dat we wéér uit eten zijn of nieuwe schoenen hebben gekocht. Je wil als consument geen feed hebben met alleen maar reclame erop.
 • Dus de vraag is hoe vaak een consument deze app gaat gebruiken en of zij de foto’s niet na 24 uur verwijderen (een voorwaarden is dat je korting krijgt mits je een foto 24 uur op Instagram laat staan)
 • Cirkle is vooral geschikt voor leuke en makkelijk scorende branches, zoals de horeca-, mode- of beauty branche. 
 • Nu staat Instagram vaak bekend als hét social media kanaal voor de influencers, maar vergeet de bloggers en volgers vooral niet die ook heel waardevol voor je bedrijf kunnen zijn
 • Je kunt geen content plaatsen in Instagram Stories én laten deze nu net zo goed bekeken worden
 • Niet iedereen maakt even mooie foto’s. Een lekker bordje kip tandoori kan op zo’n manier gefotografeerd worden, dat het lijkt alsof de kip tandoori al een keer gegeten is (sorry voor het beeld op je netvlies)
 • Je kunt willekeurig een bedrijf taggen, ook als je er niet bent geweest voor de korting. Nu hebben wij dit gedaan als test en we kregen al wel vrij snel reactie (nu bleken we ook een tassenwinkel te hebben getagd, maar hé dat konden wij ook niet van een afstand zien ;-))

CONCLUSIE: IS DE CIRKLE APP NU INTERESSANT VOOR BEDRIJVEN?

Wat we tot nu toe hebben gezien van de app, daar zijn we absoluut fan van! Tuurlijk is het mogelijk om de app te misbruiken, maar dat risico houd je altijd. Wij vinden het idee echt super en het kan zeker bijdragen aan een groter bereik van jouw bedrijf.

Zal deze app nu een influencerbureau vervangen, dat zeker niet. Een influencerbureau bewaakt de kwaliteit van de content en de kwaliteit van de influencers (past deze influencer wel bij je bedrijf?). Daarnaast zouden ook zeker de betaalde social media campagnes niet weg willen denken, waar je zelf de content kan beheersen. Maar de Cirkle app is zeker een leuke middel om toe te voegen aan je marketingmix!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *