Hoe zit het met nep accounts op Instagram?

11 jun, 2019

Je hoort er tegenwoordig veel over: de nep accounts op Instagram. Je geeft wat geld uit en zo koop je een groot aantal nieuwe volgers. Vergis je niet, er zijn genoeg bedrijven die volgers kopen! Maar waarom doen bedrijven dit? En wat kosten die nepvolgers? Maar ook belangrijk hoe herken je nepvolgers? Alle informatie over nep accounts op Instagram lees je in deze blog!

WAT KOST HET KOPEN VAN NEP VOLGERS?

Er zijn voldoende bedrijven die momenteel veel geld verdienen met het verkopen van nepvolgers. Dit zijn veelal bedrijven die gevestigd zijn in het buitenland, maar er zijn ook Nederlandse bedrijven die nepvolgers verkopen. Voor een bedrag van €50,- kun je gemiddeld al 7.500 volgers kopen! Dit zijn dan wel internationale volgers, veelal zogenaamd afkomstig uit Zuid Amerika. Besef goed dat nep accounts geen foto’s van je liken en ook geen reacties plaatsen op foto’s. Accounts die volgers hebben gekocht, herken je vaak aan de combinatie van het aantal posts en het aantal volgers. Accounts die maar enkele foto’s hebben geplaatst en toch duizenden volgers hebben, dan is (meestal) niet mogelijk. Dit kan alleen als je een bekend bedrijf of persoon bent of een geniaal idee hebt met jouw Instagram account.

HOE HERKEN JE NEPVOLGERS?

  • Nep accounts zijn accounts met hele rare namen
  • Nep accounts hebben meestal géén profielfoto
  • Nep accounts hebben maar enkele foto’s in de galerij geplaatst

WAAROM KOPEN BEDRIJVEN NEPVOLGERS?

De reden is heel simpel: het geeft een account meer body en je lijkt populairder als je door meer mensen gevolgd wordt. Accounts met meer volgers worden ook sneller gevolgd door echte volgers. Immers heeft een account veel volgers, dan moet het wel leuk zijn om te volgen. Dat is de gedachte die veel volgers op Instagram hebben. Een ander voordeel is het SEO voordeel. Heb je namelijk een website die gekoppeld is aan een groot Instagram account, dan ziet Google je als interessanter en scoor je hoger in Google.

WAT IS HET NADEEL?

Jouw volgers zijn nep en de verhouding tussen het engagement op je foto en het aantal volgers zal dus heel erg laag zijn. Tevens is het natuurlijk slecht voor je imago als mensen weten dat je nepvolgers hebt gekocht. Je speelt vals!

Wil je weten hoe jij echte en loyale volgers kunt krijgen op jouw Instagram account? Bekijk dan ons aanbod van Instagram trainingen.


Lees meer over Instagram