Inspirerende accounts n op Instagram

8 jul, 2019

Wat opvalt aan Instagram accounts met veel volgers en/of ‘engagement’ is dat ze een mooie feed hebben. Oftewel: alle foto’s die het account geplaatst heeft, passen mooi bij elkaar en vormen een geheel. Ze passen bij elkaar qua compositie, qua kleur en de hele sfeer klopt. Wat zijn de kernmerken van een goede feed op Instagram?

  • De feed laat direct het onderwerp van jouw account zien
  • Is in balans qua kleuren, sfeer en onderwerpen
  • Vormt een mooi geheel
  • Blijft bij het onderwerp of de onderwerpen

Om je te inspireren heb ik drie voorbeelden van Instagram accounts met mooie feeds voor je. Deze feeds voldoen wat mij betreft aan de kenmerken van een goede feed op Instagram.

1. ZARA

Dit is de feed van modezaak Zara. Zij zijn bewust bezig met het maken van een feed die klopt en een mooi geheel vormt. Hoe doen ze dit? Ze werken iedere keer met 3 foto’s die bij goed elkaar passen qua kleuren en qua outfit. Ze werken iedere 3 keer met hetzelfde product, model of kleur. Ook hebben ze om iedere foto een wit kader gezet.

Inspirerende-accpunts-Instagram

2. CASEYMCPERRY

Dit account van caseymcperry is één van de mooiste accounts op Instagram en de feed is een waar kunstwerk. Hoe doen ze dit? Iedere foto is al super mooi van zichzelf, maar alle foto’s lopen in elkaar door en vormen zo een grote foto. Deze feed vergt wel enorm veel werk. Dit soort feeds zie je erg vaak bij grafisch vormgevers.

Inspirerende-accounts-Instagram

3. JAIMIEVANHEIJE

Dit is de feed van jaimievanheije, een restaurant. Waarom is deze feed zo mooi? Ieder gerecht wordt op dezelfde professionele wijze gefotografeerd en geplaatst op Instagram. Na iedere 2 foto’s van gerechten volgt er een foto van een sneaker. De andere passie van de eigenaar van dit account. De gerechten staan iedere keer op dezelfde manier op de foto en zoals je ziet denken ze na over welke gerechten ze wanneer plaatsen.

Inspirerende-accounts-Instagram

Wil je meer weten over Instagram? Kijk dan ook eens bij ons aanbod van Instagram trainingen.


Lees meer over Instagram